Skip to content

Cart

Your cart is empty

LOVE PROTECTION

Saatat huomata liiman hajua, kun avaat MINNA MINNA -kenkälaatikon. Haju haihtuu kuitenkin muutaman päivän kuluessa, kun otat kengät käyttöön. Ainoa kemikaali, jota MINNA MINNA -kenkiin käytetään, on liima, jota tarvitaan pohjien vahvaan kiinnittämiseen. Etsimme jatkuvasti uusia ja parempia tapoja valmistaa kenkiä, joten jos löydämme paremman vaihtoehdon liimalle, tulemme käytämme sitä jatkossa.

Jos MINNA MINNA -kenkäsi alkavat näyttää kuluneilta, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen. Usein suutari pystyy tekemään ihmeitä elämää nähneille kengille.

Iho vanhenee nopeammin, jos siitä ei pidetä huolta. Niin vanhenevat kenkäsikin. Näin pidät parhaiten huolta MINNA MINNA -kengistäsi:

Kromiton nahka

Nahka on erinomainen elintarviketeollisuuden sivutuote, jota on käytetty kenkien valmistukseen satojen vuosien ajan. Mielestämme nahka on paras mahdollinen materiaali mukavuudeltaan ja käytettävyydeltään, koska se hengittää ja mukautuu käyttäjän jalan muotoon.

Pidennät nahkaisten MINNA MINNA -jalkineidesi käyttöikää puhdistamalla ja suojaamalla ne säännöllisesti. Suosittelemme käyttämään siihen LOVE PROTECTION -puhdistussientämme sekä Natural Shoe Cleaner -, Natural Repel - ja Natural Shoe Wax -hoitoaineitamme. Muista että nahkakenkä ei ole kumisaapas, joten yritä parhaasi mukaan välttää lätäköitä. Haluamme, että tanssit vaikka aamuun saakka, mutta vältä käyttämästä MINNA MINNA -suosikkipariasi kurassa ja liassa. Jos kuitenkin satut potkaisemaan nahan pinnan rikki käänny osaavan suutarin puoleen.

Metallipinnat

Metallipinnoissa on ohut pintakerros, joka voi olla herkkä hankaukselle, naarmuuntumiselle ja normaalille kulumiselle. Jos kengissäsi alkaa näkyä ikääntymisen merkkejä, käännythän suutarin puoleen. Ammattilainen voi auttaa palauttamaan kiillon kenkien metallipintoihin.

Käytä nahkaisten MINNA MINNA -jalkineidesi säännölliseen puhdistamiseen ja suojaamiseen vain LOVE LOVE PROTECTION- puhdistussientämme ja Natural Shoe Cleaner -puhdistusainetta. Muista kuitenkin, että pieni hellävarainen taputtelu riittää – ethän siis hankaa metallipintaa. Muut puhdistus- ja suojaussuihkeet voivat sammuttaa metallin kiillon kokonaan, joten ole varovainen.

Vegaani

Vegaanikengät sisältävät usein valitettavan suuren määrän muovia. Tavoitteenamme on vähentää muovin käyttöä kenkien tuotannossa, ja siksi MINNA MINNAn vegaaniset kengät on valmistettu palmunlehdistä (60 %) ja BCI-tuotetusta ja kierrätetystä esikäsitellystä puuvillasta (40 %). Tämä materiaali on kestävää, mutta päällä oleva metallifolio on herkkä hankaukselle, naarmuuntumiselle ja normaalille kulumiselle. 

Jos kengissäsi alkaa näkyä ikääntymisen merkkejä, käännythän suutarin puoleen. Ammattilainen voi auttaa palauttamaan kiillon kenkien metallipintoihin. Halutessasi voit toki ihailla ikääntymisen tuomaa epätasaisuutta ja luonnollista ulkonäköä. 

Jotta MINNA MINNA -jalkineidesi käyttöikä pitenisi, on tärkeää puhdistaa ja suojata ne säännöllisesti. Tätä varten suosittelemme käyttämään LOVE PROTECTION- puhdistussientämme ja Natural Shoe Cleaner -puhdistusainetta. Muista kuitenkin että pieni hellävarainen taputtelu riittää – ethän siis hankaa metallipintaa. Muut puhdistus- ja suojaussuihkeet voivat sammuttaa metallin kiillon kokonaan, joten ole varovainen.

Luonnonkumipohja

Kaikissa MINNA MINNA -kengissä on luonnonkumipohja, joka on täysin muoviton. Se tarkoittaa mikromuovista vapaita askeleita.

Luonnonkumi on yleensä hieman painavampaa ja imee likaa enemmän kuin muovipohjaiset materiaalit. Siksi lika saattaa näkyä pohjassa selvemmin, erityisesti vaaleammissa kengissä. Kirkkaamman värisissä kengissä voi ajan myötä näkyä hieman valkoista jauhemaista väriä. Nämä molemmat ovat luonnonkumipohjan ominaisuuksia. 

Jotta MINNA MINNA -pohjasi pysyisivät mahdollisimman puhtaana, suosittelemme käyttämään LOVE PROTECTION -puhdistussientämme ja Natural Shoe Cleaner -puhdistusainetta. Hankalampaan likaan voit kokeilla myös vanhaa hammasharjaa Natural Shoe Cleaner -puhdistusaineemme kanssa. 

Nauhat

Kun nauhat likaantuvat, voit pestä nauhat käsin.

Metalliosat

Joissakin MINNA MINNA -malleissa on nikkelittömiä metalliosia, jotka on pulverimaalattu. Metalli saattaa alkaa näkyä, jos maali naarmuuntuu. 

Painettu logo

Balleriina-kengissämme on luomupuuvillasta valmistettu nauha, johon on painettu MINNA MINNA -logo. Painatus saattaa irrota voimakkaalla tai toistuvalla hankauksella. Myös sisäpohjassa oleva painettu logo voi kulua käytössä, mikä on normaalia. 

Jos kenkä ei sovi

Pitääksesi jalkasi terveinä on tärkeää käyttää kenkiä, jotka sopivat ja tuntuvat oikeilta. Haluamme käyttää materiaaleja, jotka mukautuvat jalkojesi muotoon, ja nahka on siihen erinomainen vaihtoehto. Älä koskaan käytä liian pieniä kenkiä. Myös lisäpohjallisilla voit säätää kenkien kokoa ja istuvuutta. 

MINNA MINNA LOVE PROTECTION

Haluamme, että MINNA MINNA -kengät kestävät mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman luonnonmukaisesti. LOVE PROTECTION - kengänhoito- ja puhdistustuotesarjamme on valmistettu 100-prosenttisesti biohajoavista ainesosista. Koko valikoima on valmistettu Virossa käsityönä luonnollisista raaka-aineista. Emme koskaan käytä aerosoleja ja olemme tehneet kaikista pakkauksistamme mahdollisimman muovittomia ja valinneet materiaaleja, jotka on helppo kierrättää edelleen. Rakasta kenkiäsi, rakasta planeettaa.